ПЛАЖОВЕ

Курортното селище е известно с кристално бистрата вода и фин морски пясък на своите златисти плажни ивици.

Централния плаж е дълъг 600 метра и широк над 70 метра в най-широката си част. Пясъкът е златист и чист, а дъното е равно с постепенно увеличаваща се дълбочина – безопасно за деца и приятно за водни игри и забавления.

Малкият плаж на Лозенец е любим на много от туристите не само защото е много красив, а и защото тук рядко има големи вълни и водата е топла и бистра. Плажът на Оазис е дълъг 450 метра, широк на места над 100 метра и е осеян с високи пясъчни дюни.

хотели село Лозенец до плажа

Измерванията сочат, че морската вода в курортното село е най-чиста по българското черноморие, а наличието на полезни микроелементи като магнезий, калций, йод, бром и др. Са оценени високо от специалисти от целия свят.

Типично за района около Лозенец е наличието на множество малки и закътани плажове, където със своята половинка можете да прекарате романтично времето си необеспокоявани от други туристи. Тук има и чудесни възможности за водни спортове – работят няколко изключително добри училища за сърф и кайт-сърф, а по-опитните могат да наемат джет или катамаран и да се насладят на неповторими морски усещания.

Call Now

error: Content is protected !!